Tartalom betöltése...

TERMÉKEK

 
 

További képekért kattintson a termék képére és a Jobb/Bal nyílra!

 
Pánikzár
Mi az a Pánikzár?

A Pánikzár olyan zár, amelyek veszély esetén segítik a menekülést, kifelé mindig - akár bezárt állapotban is -  kijuthatunk rajta keresztül, például tűz esetén általuk nem szorulhatnak be az emberek az égő házba. Három típusát különböztetjük meg:

1. Belül kilincses, kívül fix gombos pánikzár. Ennél a típusnál kívülről csak kulccsal lehet bejutni, de belülről csak a kilincs lenyomásával is (vagy kulccsal) lehet kijutni rajta. Ezt a fajta zárat köztes ajtóknál alkalmazzák, ahol folyamatosan megengedett az áthaladás.

2. Kivül-belül kilincses pánikzár, amely alapállapotban kívülről és belülről is nyitható, de kulccsal bezárható, amitől kívülről csak kulccsal lehet bejutni, de belülről továbbra is pusztán a kilincs lenyomásával is ki lehet jutni rajta. Ezt a fajtát külső ajtóknál alkalmazzák, ahol kívülről csak illetékes személy a kulcsával juthat be (vagy ilyen személy kíséretében vendég), de belülről bárki kijuthat. Jellemzően bejárati ajtókra, vagy vészkijáratokra alkalmazzák.

3. Belül kilinccsel ellátott, de kívülről semmilyen (roncsolásmentes) módon nem nyitható pánikzárak. A külső felület sem kulcslyukkal, sem kilinccsel nincs ellátva, így onnan nem lehet bejutni, csak az ajtó betörésével, viszont belülről a kilincs lenyomásával ki lehet jutni. Ezt a fajta zárat kifejezetten vészkijáratokhoz alkalmazzák, amiket normál esetben nem használnának, csak a menekülés biztosítására szolgál. 

Kosár tartalma

Megrendelés


Kosár üres
ELZETT MINTABOLT Bp., 1081 Népszínház u. 30. ZÁRSZAKÜZLET Bp., 1191 Üllői út 257.